Airbus získal výjimku na dovoz ruského titanu

  • 02.05.2024 13:59

Airbus pokračuje v odběru titanu z Ruska. Koncem dubna získala výjimku ze sankcí rovněž jeho kanadská pobočka. Povolení zmírní rizika, že by dovoz kritického konstrukčního materiálu byl zasažen efektivním zákazem dovozu do Kanady.

Airbus neupřesnil, jaké období je výjimkou pokryto. Airbus od konce roku 2022 ujišťuje, že hledá alternativního dodavatele titanu, jehož  největším dodavatelem pro leteckou výrobu je ruská společnost VSMPO-Avisma.

Jak prohlásil generální ředitel Airbusu Guillame Faury, zákaz dovozu titanu by způsobil velké problémy Airbusu, přitom však měl jen malý dopad na Rusko.

Výjimku ze sankcí získal rovněž Bombardier. Bombardier upřesnil, že ruský titan nenakupuje v Rusku přímo, ale dostává komponenty vyrobené z ruského titanu od svých subdodavatelů.

Ukrajinská velvyslankyně v Kanadě Julia Kovalivová proti udělení výjimky protestovala a uvedla, že titan je možno nakupovat také jinde než v Rusku. Kanadská ministryně zahraničních věcí Mélanie Joly rozhodnutí odůvodnila tím, že vláda je motivována udržením zaměstnanosti v leteckém průmyslu. Airbus zaměstnává v Ontariu a Quebecu okolo 4000 zaměstnanců, Bombardier má v Severní Americe 16 000 zaměstnanců. (Foto: CBC, The Globe and Mail, planes.cz)  


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Jake S. - nepřihlášený host (...85.160...)
03.05.2024 14:08
Článek k tématu

https://disclose.ngo/en/article/by-purchasing-russian-metals-airbus-and-safran-indirectly-contribute-to-the-kremlins-war-effort

Samozřejmě nemohu nijak garantovat, že vše v článku je pravda, ale celkem to potvrzuje zde publikované informace.

shp - nepřihlášený host (...81.92...)
03.05.2024 12:51

Nebuďte naivní, přátelé. KAŽDÝ na světě myslí především na svoje dobro, včetně Američanů, kteří na válkách náramně vydělávají (najděte si nárůst zisků us zbrojního průmyslu za poslední roky..).
Tedy, s jedinou výjimkou. Jistého brněnského kašpara a jeho vydařené partičky. Zde si lze rovněž vyhledat čísla o vývoji ekonomiky ČR, že. Ale to nic. Propaganda na ČT vám to jistě vysvětlí.

Dega - nepřihlášený host (...4.201...)
03.05.2024 11:37

Takže airbus podporuje ruskou agresi na Ukrajině. Úžasné.

Armin Tamzarian - nepřihlášený host (...81.123...)
02.05.2024 16:45
Šašci

Pamatuji, jak zhruba před dvěma lety Airbus tvrdil, že dodávky titanových polotovarů z Ruska nahradí během pár měsíců :D

Celkem 4 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace